dulce povara de simtire


Mai multe despre asta, in curand! 🙂

Vesti ce le-am primit azi. Cei ce va pune Domnul pe inima, purtati in rugaciune biruinta Miresei Mielului.


Irak

Un colaborator de la Open Doors a raportat: „Creştinii sunt descoperiţi în propriile case şi omorâţi. Câţiva au fost omorâţi în timp ce forţele securităţii arabe priveau.”

A fost raportat de asemenea că mai mulţi studenţi de la univeristatea din Mosul au fost ademeniţi şi apoi omorâţi. Tocmai s-a primit o actualizare a veştilor prin care se spune că alţi doi studenţi au fost răpiţi. Vă rugăm îndemnaţi oamenii la rugăciune!”

Nigeria

Cel puţin 100 de oameni au fost ucişi, sute de persoane au fost rănite şi multe case şi biserici au fost arse după ce a izbucnit violenţa în oraşul Jos.

Se pare că violenţa a început când mai mulţi tineri musulmani au întrerupt un serviciu religios dintr-o biserică din oraşul învecinat, Nasarawa Gwong. Apoi, musulmanii au continuat cu atacurile în acea zonă, arzând clădirile mai multor biserici.

În data de 7 martie, musulmanii au atacat şi ucis creştinii din trei sate agricole din Dogo Nahawa, Zot şi Rastat din statul Plateau, din apropierea oraşului Jos, din Nigeria. Atacatorii musulmani, membri ai grupului Fulani, au omorât sute de creştini, mulţi dintre aceştia fiind femei şi copii. “Am fost treziţi de focuri de armă în mijlocul nopţii, şi înainte de a ne da seama de ceea ce se întâmplă, casele noastre au fost incendiate, iar oamenii ucişi” a spus un supravieţuitor. Musulmanii au năvălit în case şi strigau “Allah Akbar” in timp ce îi atacau pe creştini cu cuţite şi săbii. Aceştia au incendiat aproximativ 75 de locuinţe. Sursele estimează ca în jur de 500 de persoane au murit în aceste violenţe.

Pakistan

Riaz Masih în vârstă de 26 de ani a fost bătut brutal de către cei patru fraţi ai lui în regiunea Punjab, după ce el a refuzat să renunţe la credinţa sa. Părinţii lui erau creştini şi au murit când el era mic, iar refuzul lui continuu de a se converti la islam a înfuriat pe părinţii adoptivi. Clericul musulman care i-a crescut după moartea părinţilor lor, insistent îi ispitea pe fraţii Riaz să se convertească la Islam oferindu-le un mare teren de pămînt. Cu aceleaşi metode au încercat fraţii Riaz să îl ispitească şi pe el să se convertească oferindu-i o sumă impresionantă de bani şi un loc de trai în părţi bogate şi o femeie la alegerea sa ca soţie. Totuşi Riaz a fost ferm şi a refuzat. Pe data de 8 Februarie, fraţii Riaz au perchiziţionat casa lui şi i-au spus că îl vor ucide dacă nu se converteşte la Islam, spunând că ”Omorârea unui infidel nu e păcat, este o dreptate în ochii lui Allah”. L-au apucat de haină si l-au bătut cu beţe de bambus lăsându-l aproape mort jos.

Egipt

Populaţia creştină din Egipt este foarte mare – se estimează a fi de 6 – 9 milioane de oameni sau între 8-12 % din populaţie. Cu toate acestea, creştinii egipteni înfruntă discriminarea în privinţa educaţiei, a locului de muncă şi în tribunale, dar şi hărţuire în viaţa de zi cu zi. Cei mai mulţi dintre creştinii egipteni prosperi au părăsit Egiptul. Creştinii care rămân trăiesc adesea într-o stare de sărăcie extremă. Cei din zonele rurale sunt ameninţaţi cu acte de violenţă, iar poliţia oferă protecţie doar uneori. Incidente de brutalitate anticreştină,  răpiri şi convertiri forţate la islam sunt rareori urmate de pedepsirea reală a atacatorilor.

Domnul nostru poate vorbi şi limba tribului Quechua, şi se poate face înţeles şi celor din Papua Noua Guinee…

Nouă traducere a Noului Testament a fost realizată pentru populaţia Quechua, populaţia Ecuadorului. Tribul, cunoscut pentru întâlnirile lor cu cinci misionari de frontieră în anii ‟50, tocmai a sărbătorit finalizarea unei noi traduceri a Noului Testament.

Dar cum o vor citi aceşti oameni Quechua având în vedere că mulţi sunt analfabeţi? Răspunsul a venit: „îi ajutăm să citească cu urechile lor. Am înregistrat Evanghelia după Ioan. A avea varianta audio este, din multe puncte de vedere, aproape la fel de important ca variantă tipărită având în vedere că mulţi dintre oameni nu ştiu să citească. Când pot să asculte, acest lucru devine un egalizator. Brusc, TOŢI ştiu să citească – unii cu ochii lor, alţii cu urechile”.

Scriptură nouă în Mato în Papua Noua Guinee

Cărţile Luca, Faptele Apostolilor şi Iacov au fost traduse şi publicate într-o singură carte în limba Mato din provincia Morobe. Traducerea s-a derulat în limba Mato încă din 1997. Populaţia Mato în număr de aproximativ 600 trăiesc într-o regiune de coastă înconjurată de munţi în vest şi în sud şi sunt fermieri care trăiesc la nivelul subzistenţei.

India

Un grup larg de evanghelici spune că organizaţia EFI a înregistrat mai mult de 1.000 de atacuri anti-creştine în 500 de zile în India de sud, în statul Karnataka şi numărul atacurilor creşte zilnic.

De asemenea, timp de doi ani, Orissa a fost un tărâm mort pentru creştinism. Sute de oameni au fost omorâţi în acţiuni anti-creştine. Pentru cei care au supraveţiut, libertatea lor a fost limitată şi mii de case au fost arse şi distruse în totalitate.

Totuşi pe acest pământ scăldat de sânge, oamenii vin la Isus, scrie Gospel for Asia. Recent într-o regiune, 40 de oameni s-au convertit la creştinism.

GFA a spus că aceasta s-a întâmplat în urma mărturiei a trei studenţi care se aflau la practică în acea regiune. Aşa cum scrie în 1 Timotei 4:12, “aceşti tineri nu şi-au dispreţuit tinereţea; ci au fost o pildă în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie”. Pentru că ei au respectat şi implinit marea poruncă “Dumnezeu nu doar i-a protejat, dar El a binecuvântat misiunea lor cu rezultate la care nici nu visau” spune GFA.

U.S.A.

Un bărbat a şocat o întreagă curte judecătorească din Manhattan, atunci când a oferit o Biblie celui care i-a ucis soţia, încurajându-l să îşi salveze sufletul. „Citeşte Biblia asta şi întoarce-te la Dumnezeu ca să-ţi salvezi sufletul”, scrie New York Post.

„Dumnezeu va fi cu tine”, i-a spus plângând Noel Pumarejo, celui care a înjunghiat-o pe soţia lui, provocându-i moartea, David Andrango, fiind condamnat la 25 de ani de închisoare. După proces, Noel Pumarenjo a declarat că nu îi pasă de sentinţa dată în dreptul lui Andrango. „Îmi pasă doar de sufletul lui.”

Etiopia

Daniel, lider de biserică, bătut violent de un grup de musulmani, mărturisea ” Nu am nevoie de nici un fel de răzbunare împotriva prigonitorilor mei. Pentru mine răzbunarea este să fiu martorul lui Hristos pentru aceşti oameni care m-au bătut. Va fi o imensă răsplată pentru mine dacă ei vor decide să Îl urmeze pe Hristos. Unii dintre musulmanii care locuiesc în zona noastră ne întreabă de ce noi iertăm pe oamenii care ne atacă şi eu le spun că Hristos ne-a iertat mai mult. Tatăl meu nu înţelege de ce prefer să iert. El este încă musulman. Voi continua să mă rog pentru ei ca să cunoască pe Dumnezeu.”

Eritrea – Scrisoare din închisoare

Precum creştinii din întreaga lume îşi amintesc agonia crucii şi triumful mormântului gol, biserica din Eritrea continuă să cunoască realitatea părtăşiei cu suferinţele lui Hristos.

Sursele creştinilor din Eritrea estimează că mai mult de 2,000 de creştini sunt încarceraţi în centre de detenţie severe pentru că refuză să înceteze închinarea în afara locurilor din comunităţile creştine, permise de Guvern. Printre deţinuţi sunt cel puţin 38 de lideri ai bisecirilor subterane care sunt deţinuţi fără acuzaţii formale. 17 dintre ei au petrecut déjà mai mult de cinci ani în închisoare. Dar în ciuda presiunilor intense, oamenii lui Dumnezeu continuă să rămână fermi.

Iată o epistolă a unui pastor în lanţuri scrisă pentru soţia sa.

“Preaiubita mea soţie,

Domnul, prin voia Duhului Sfânt, mi-a prelungit sentinţa la încă cinci ani. Aştept cu nerăbdare ziua când voi fi din nou cu tine, copiii noştri şi fraţii dragi din biserică.

Mi-aş dori să fiu liber ca să Îl slujesc pe Domnul. Însă, aici, eu nu sunt numai unul care suferă de dragul Numelui Lui în închisoarea lumii acesteia peste care Cristos a câştigat victoria, dar şi un prizonier al dragostei şi harului Lui de nedescris.

Testez şi experimentez iubirea şi purtarea de grijă a Domnului în fiecare zi. Atunci când m-au adus pentru prima dată aici în închisoare, am crezut că cel rău a biruit peste mine şi peste biserică. Am crezut că lucrarea răspândirii veştii celei bune a luat sfârşit în Eritrea.

Dar in momentul in care am intrat in celula, unul dintre prizonieri m-a chemat si mi-a spus: ‘Pastore, vino aici te rog. Toti cei din celula sunt nemantuiti. Este mare nevoie de tine aici.” Astfel ca, in aceeasi zi cand am fost inchis mi-am continuat lucrarea spirituala.

Cu cât stau mai mult aici cu atât mai mult îmi iubesc Salvatorul şi spun Domnului aici despre bunătatea şi îndurarea Lui. Harul Lui mi-a dat posibilitatea să biruiesc dorul pe care îl simt pentru tine şi cei patru copii ai noştri. Uneori mă întreb: ‘Mi-am ieşit din minţi?’ Bine, dar nu este ceea ce a spus apostolul? “Fie că sunt întreg la minte sau fie ca mi-am pierdut minţile, al Domnului sunt!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: