Publicat de: andreea | martie 17, 2010

credinta dincolo de ratiune

Domnul mi-a daruit de curand cartea „Credinta dincolo de ratiune”, scrisa de Tozer. Iata primele ganduri din ea:

Chiar daca soarele ar incepe sa rasar in vest si sa-si urmeze cursul spre est, chiar daca vara s-ar sfarsi brusc si ne-ar arunca in mijlocul iernii fara o toamna, chiar daca cerealele de pe campuri ar creste in jos in loc sa creasca in sus, tot nu mi-as schimba conceptia despre Dumnezeu si Biblie! Credinta in Dumnezeu nu depinde de sprijinul nici unui ajutor stiintific – simt ca nu am cuvintele necesare pentru a evidentia suficient de puternic pozitia mea. Nu, noi avem incredere si indrazneala la Dumnezeu fiindca El este Dumnezeu. Am aflat destule despre caracterul Lui ca sa stim ca ne putem baza pe El in totalitate.


Cand nevoia noastra este atat de mare incat nu mai putem merge fara El,
El va veni! Si El nu este un hamal pe care Il intalnim in gara, care ne cara bagajele si ne slujeste. El este Dumnezeu!


Fiecare om este ceea ce admira in taina. Daca as putea afla ce admiri, as sti ceea ce esti, fiindca oamenii sunt ceea ce gandesc cand sunt liberi sa gandeasca ce vor.”


Domnul n-are nevoie sa mai fie probat si demonstrat in fata ochilor nostri! El sa reverse peste noi o astfel de credinta, dragoste si intelepciune incat chiar de se clatina muntii, sa nu ne indoim nici o clipa de nimic din El!


Intr-una din seri am adormit cu Romani: „Ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu, CA VII din morti cum erati!” Amin! Caci „ne-am facut una cu El printr-o moarte asemanatoare cu a Lui”, dar lucrurile nu se opresc aici (din fericire), ci suntem una cu El si-n viata! Si ma rugam ca astfel sa traim, stiind ca suntem una cu El!

Si azi am redescoperit in 1 Corinteni 6:17 urmatoarele: „Dar cine se lipeste de Domnul este un singur duh cu El.” Ce minunat se completeaza Scriptura!

Reclame

Responses

 1. „Credinţa fără fapte este moartă” (Iacov 2, 26)

  În teologia ortodoxa, omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dupa cadere, omul a pastrat ceva din chipul lui Dumnezeu (de aceea este creativ, cu sensibilitate morala, inteligent, uneori bun) dar a pierdut asemanarea cu Dumnezeu.”când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii.”(Rom.2,14)

  Îndumnezeirea este recâstigarea acestei asemanari, care de altfel nu poate fi facuta de om însusi, ci doar prin har, dar cu cooperarea omului…”fiti sfinti, pentru cã Eu sunt Sfânt” (1 Petru I, 16),

  Credinta care lucreaza prin fapte produce în noi acest proces de îndumnezeire care se împlineste atunci când vom fi cu Hristos si se continua în eternitate, pentru ca Dumnezeu este ascuns si infinit iar noi fiinte finite care putem creste de-a pururi în unirea cu El.

  Dacă o persoană spune că este credincioasă dar nu se văd faptele bune în viaţa sa – atunci este posibil ca acea persoană să nu aibă o credinţă autentică în Hristos. Roadele bune ,adica faptele credintei pe care credincioşii trebuie să o aibă în vieţile lor sunt enumerate in toata biblia…

  “adăugaţi la credinţa voastră: FAPTA bună “.(2 Petru 1,5).

  “ dau fiecăruia, după cum este FAPTA lui.” ( Apoc. 22,12)

  “Care va răsplăti fiecăruia după FAPTELE lui “.(Romani 2,6)

  “vei răsplăti fiecăruia după FAPTELE lui.”(Psalmul 61,11)

  ”atunci va răsplăti fiecăruia după FAPTELE sale.”(Matei 27,16 )


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: